{{stentor.needs-javascript}}

Sträckfilmsmaskin

2 mars 2018, 12:13

Välj en sträckfilmsmaskin från ASM för professionell inplastning och säkring av era lastpallar! 


ASM har under åren byggt upp ett brett sträckfilmsprogram som omfattar: 

 
Vi har ett brett sortiment av sträckfilm och sträckfilmsmaskiner för att säkra och skydda gods på pall. 

Sträckfilm ger ett utmärkt skydd mot skador, fukt, damm och andra påfrestningar godset kan bli utsatt för under lagring eller under transport, till exempel från tillverkaren till distributören eller från lager till slutdestination.

 

Större lager och industrier använder i regel sträckfilm som är avsedd för användning i en sträckfilmsmaskin; så kallad maskinsträckfilm. Maskinsträckfilmning underlättar hanteringen och dessutom sparar man även in på personalkostnader - det tar ju trots allt tid att plasta in godset för hand. Vid maskinell inplastning kan det väljas mellan halvautomatisk och helautomatisk inplastning. 

En helautomatisk sträckfilmsmaskin känner själv av pallens höjd och sköter inplastningen helt automatiskt. Det går ännu snabbare än halvautomatisk sträckfilmning och kräver inte mer arbetskraft än att någon trycker på en knapp.

Mindre användare använder sig som oftast av manuell sträckfilmning med handsträckfilm. Handsträckfilmning innebär att en person själv går runt godset med en handsträckfilmshållare och skapar ett luft- och vattentätt emballage som skyddar produkten.


Handsträckfilmning kräver visserligen mer arbetskraft än maskinell sträckfilmning, men är ett bra alternativ för mindre företag som inte anser det är lönsamt att investera i en avancerad maskin eftersom förbrukningen är liten.. 

Det kan dock vara värt att investera i en sträckfilmsmaskin. Priset av maskinen kompenseras ofta med besparing av arbetskraft och materialkostnader. Vi räknar gärna ut hur stor skillnaden kan bli för dig! 

Varför investera i en sträckfilmsmaskin

  • Få minskade kostnader genom mindre förbrukning av sträckfilm jämfört med manuell inplastning. 

  • Maskinell sträckfilmning förenklar och försnabbar arbetet och är dessutom bättre för ergonomin än manuell sträckfilmning 

  • Maskinell sträckfilmning garanterar att inplastningen får jämn kvalitet och ger pallarna ett professionellt utseende.

Optimera förbrukningen och välj sträckfilm som är avsedd för användning i en sträckfilmsmaskin.

De mer avancerade sträckfilmsmaskiner är utrustade med ett försträcknings-aggregat som kan försträcka filmen upp till 400 %. Slipper ni helst investera i en dyr och avancerad maskin, då kan ni använda försträckt maskinfilm. Vänligen kontakta oss för mer info!

Slippa yrseln, använd en sträckfilmare från ASM istället!

 Sträckfilmsmaskiner: helautomatisk sträckfilmsmaskin


Sträckfilmsmaskiner: sträckfilmsmaskin med vridbord

 

Vårt sortiment av sträckfilmsmaskiner 

Vårt sortiment av sträckfilm

 

 
Manuell sträckfilmning eller en sträckfilmsmaskin?
ASM hjälper dig gärna med valet!